Cílem předmětu je vysvětlit úlohu hub a mykologie v středoevropském prostoru se zřetelem na aplikace v lesním hospodářství. Zároveň jsou předávány základní poznatky o houbách z biotechnologií, potravinářství a medicíny.
Hodnocení:
Počet hodnotících: 4
Počet zobrazení: 616
Webcasty
Video záznamy stylizovaných přednášek
Položky jsou dostupné
pouze přihlášeným uživatelům
Přednáška 1
Systém hub a houbových organizmů I
Položky jsou dostupné
pouze přihlášeným uživatelům
Přednáška 2
Systém hub a houbových organizmů II
Položky jsou dostupné
pouze přihlášeným uživatelům
Přednáška 3
Fyziologie hub
Položky jsou dostupné
pouze přihlášeným uživatelům
Přednáška 4
Ekologie hub
Položky jsou dostupné
pouze přihlášeným uživatelům
Přednáška 5
Metody molekulární biologie v mykologii
Položky jsou dostupné
pouze přihlášeným uživatelům
Přednáška 6
Houby ve výživě, pěstování hub
Položky jsou dostupné
pouze přihlášeným uživatelům
Přednáška 7
Vliv hub na zdraví člověka
Položky jsou dostupné
pouze přihlášeným uživatelům
Přednáška 8
Sběr a prodej hub v ČR
Položky jsou dostupné
pouze přihlášeným uživatelům
Přednáška 9
Obsah těžkých kovů v plodnicích hub
Položky jsou dostupné
pouze přihlášeným uživatelům
Přednáška 10
Biodiverzita a ochrana hub
Položky jsou dostupné
pouze přihlášeným uživatelům
Tento portál byl vyvinut v rámci projektu Evropského sociálního fondu, Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost s názvem "FytoChem - mezioborová integrace výuky zaměřená na rostlinnou biochemii a fytopatologii", reg. č. CZ.1.07/2.2.00/28.0171.
Projekt realizuje Univerzita Palackého v Olomouci a Mendelova univerzita v Brně.
Mapa stránek